Mat med mange omega 3-fettsyrer reduserer migreneanfall
Skrevet av Natacha Houlind Petersen den . Publisert i Migrene/hodepine.
Et kosthold basert på høye verdier av omega 3 og et lavere nivå av omega 6-fettsyre i form av linolsyre kan redusere antallet og alvorlighetsgraden av hodepineanfall for pasienter med migrene, viser en amerikansk studie.
Gravide med migrene bør behandles som høyrisikopasienter
Skrevet av Maiken Skeem den . Publisert i Migrene/hodepine.
EAN: Gravide med migrene har større risiko for å utvikle komplikasjoner både under graviditeten og etter fødselen.
Atogepant oralt migrenemiddel viser seg å være sikkert og veltolerert
Skrevet av Maiken Skeem den . Publisert i Migrene/hodepine.
EAN: Langtidsdata for den orale CGRP-reseptorantagonisten atogepant som ennå ikke er godkjent i Europa, viser at preparatet er både sikkert og veltolerert. Pasientene i en open label-studie hadde få og ikke alvorlige bivirkninger og viste ingen tegn på økt leverpåvirkning.
EMA behandler søknaden om nytt migrenemiddel
Skrevet av Maiken Skeem den . Publisert i Migrene/hodepine.